Hvem er foredragsholderen Ingvard Wilhelmsen?

For en tid tilbake hadde eg gleden av å høre et foredrag om angst av Ingvard Wilhelmsen. Foredragsholderen var invitert som et avbrekk under et jobbseminar. Han tok for seg temaet angst på en måte som var både morsom og underholdende. 

Aviser og media fremstiller verden som et farlig sted med terrorisme, flystyrt osv, og vi lar oss påvirke. Hendelser som lite sannsynlighet vil påvirke oss. Noe vi ikke kan gjøre stort med. Når vi lar slike bekymringer redusere vår livskvalitet, har vi kanskje angst vi kan gjøre noe med.

Ingvar presenterer angst på en annerledes og ofte lattervekkende måte. Foredraget er morsomt. Men det mest verdifulle er at det skaper nye refleksjoner og tanker om hverdagsproblemer.

Om du ikke kjenner foredragsholderen fra før av, vil eg anbefale å lytte på hans foredrag som du bl.a. finner via denne linken: Medvind24. Ingvard har også deltatt på NRK sitt program Lindmo.

Litt mer fakta om Ingvard Wilhelmsen: Han er en norsk lege og professor med hypokondri som spesialfelt.

Wilhelmsen tok medisinsk embetseksamen ved Universitetet i Bergen i 1976. Han er spesialist i indremedisin, fordøyelsessykdommer og psykiatri. Siden 1995 har han drevet Norges eneste klinikk for hypokondere i Bergen og er mye brukt som foredragsholder i faglige og andre fora.

Fra 2005 har han arbeidet med å finne ut hvorfor norske arbeidstakere har så stort sykefravær.

Han har skrevet følgende bøker:

  • 2011: Det er ikke mer synd på deg enn andre
  • 2006: Kongen anbefaler – holdninger for folket
  • 2004: Sjef i eget liv – en bok om kognitiv terapi
  • 2000: Livet er et usikkert prosjekt
  • 1997: Hypokondri og kognitiv terapi
Previous Article
Next Article