Å endre 13,2 mål tomt fra industri til idrett…

25.desember 2015 opprettet eg facebook-gruppen: Lura Arena – Fra industribygg til lag og organisasjoner med følgende beskrivelse:

«Gamle ASKO-bygget (Prinsens Vei 5) på Lura har mer eller mindre stått tomt i 8 år, da ASKO flyttet sin virksomhet til Skurve.

To fotballbaner tilhørende Lura IL til venstre, og 13,2 mål tomt markert i gult til høyre med bygget på 8,2 mål.

August 2017 går leiekontrakten ut, og i den forbindelse ser byggets eier etter hva de skal gjøre med bygget. Her følger noen muligheter:
a) Leie ut lagerbygningen på 8 mål til ny virksomhet.
b) Rive bygget og bygge nytt på tomten på 13,2 mål.
c) Omdefinere bygget til annet formål – aktivitetssenter.

Vi ønsker at bygget omdefineres fra industri til aktivitetssenter.

Om du bor i Sandnes, Stavanger eller Sola, så bli med og lik, kommenter og del. Og ja, byggets eier vurderer muligheten seriøst 😉

Representerer du organisasjon innen lag og idrett, oppfordres du til å følge denne fb-siden, eller kontakt meg for mer informasjon. Mvh Bjarte Slettebø».

Iløpet av de neste månedene, delte eg informasjon og inviterte følgere til å si sin mening om hva de ønsket på tomten som ligger i hjertet av Lura bydel i Sandnes kommune. Etter et år var det ca.750 følgere til facebook-gruppen.

Byggets eier, ved styreleder Morten Henriksen, var positiv til ideen fra første stund. Han kom til Sandnes ved flere anledninger, for å se på bygget, møte representanter fra kommune, organisasjoner og arkitektfirma. Prosessen med å få oppmerksomhet rundt saken, har gått sakte men sikkert fremover.

Bydelens 17-mai-feiring på tomten.
Her ser du lengden på bygget som går parallelt med Lura IL fotballbaner.

 

 

 

 

 

Tilbakemelding fra Jorunn Barkved, Salgsansvarlig Energi: «Hei, For en spennende ide du har her! Lyse har fjernvarme på Lura, og Prinsens vei ligger innenfor konsesjonsområde for fjernvarme. ….».

Her ser du google-bilde av tomten.

Sandnes Tomteselskap uttalte via Sandnesposten at ideen var interessant, men at det  manglet et prosjekt eller bestilling gjennom økonomiplanen. 

Eg har opplevd mange positive tilbakemeldinger, men naturlig nok er det de som sitter på pengesekken(Bystyrerepressentanter) som har gitt den mest negative tilbakemeldingen. … og vi trengte det. De ga beskjed om at det er for stor usikkerhet ved å omgjøre et gammelt bygg.

Tilbakemeldingen gjorde at byggets eier inngikk langtidsleie (5 år) med dagens leietakere. Eg endret fokus fra omgjøring av bygget, til isteden å fremme ideen om å rive bygget og bygge boliger i kombinasjon med utvidelse av Bydelshuset.

Siste utvikling er at Bystyret har bedt Rådmannen se etter tomt for ny svømmehall til Sandnes. Eg håper denne tomten kan bli en av de aktuelle tomtene….

Eg har hvertfall fått løftet ideen,… så får vi se om Bystyrerepresentanter finner den interessant nok til å følge videre. Før smøre meg med litt tålmodighet 😉

 

 

Previous Article
Next Article