Meningen med livet,… og alt det der…. Advarsel; Feriemodus ;-)

Vi fødes, spiser, lever og undres på hva som er meningen med alt sammen. Noen mener å ha svaret, og enda flere mener å ha fått svaret levert fra noen. Av en eller annen grunn blir eg ikke helt overbevist. En utvalgt gruppe med «oppslagsbok» for meningen med alt? Kan de forlate den frie vilje og slavisk følge oppslagsboken til en som har sett lyset, eller kan lyset i tunnelen kan være toget som kommer?

I følge boken «a hitchhiker’s guide to the Galaxy», så er svaret «42». Det virker mer sannsynlig en mange andre forslag, men eg er fortsatt ikke overbevist. Kanskje meningen er å søke meningen? Kanskje meningen forsvinner med svaret? Ja, for om vi har svaret på alt, .. hvor blir det da av den frie vilje. Woww,.. tankene er på ferie i fjellheimen.

Om eg ikke har overordnet mål og mening med livet, … så kan eg kanskje heller fokusere på hvilket innhold eg ønsker i livet? Men da må eg tilbake til start, for hvilket innhold skal eg søke, om eg ikke vet retningen eg ønsker å gå(målet)?

John Lennon sa at «livet er det som skjer mens du planlegger noe annet». Flott sagt. Så da finner eg på noe, og så kan eg heller legge om kursen etter hvert.

Lurer på om du noen gang har satt deg ned med kaffekoppen og bestemt deg for at nå skal eg lage meg overordnet mål og mening med alt sammen

Passer teksten tilfeldigvis for Donald Trump?

(livet, tilværelsen med mer(alt))?

 

La oss si at det finnes en Gud, og at han er god (For eg gidder ikke tro på en Gud som ikke er god. Det blir litt som da eg var barn, og heller fant på noe annet å gjøre en å leke med de som var dumme og slemme).

… og Gud skapte meg i hans bilde? Javell??? Her sliter eg litt med overbevisningen, men ok…. Gud er en lubben kar på 46 år, med mange prosjekter og gode intensjoner. Så flott, og da deler vi forhåpentligvis troen på at verden går mot det bedre. Han må da være litt naiv,… akkurat som meg?

Og hvis Gud skulle vise seg å være en slemm en, så vil eg gjengi et dikt eg skrev når eg var 10 år gammel:
«Til og fra var alt som var,
for og mot var mottoet som menneskene tok.
Til slutt så utslettet vi oss selv,
var vi en bassilusk allikevel?»

Nei, da er det bedre å være litt naiv og tro på en bedre verden.

Hva som er en bedre verden er da også et spørsmål med mange ulike meninger. Personlig tror eg noen grep kan gjøre verden til et bedre sted for flere:
– Mikrokredittlån til å hjelpe unge kvinner til familieplanlegging
– KAF avgift for å styrke fornybar konkurranse og vannavgift for å redusere fordampning i varme klimaområder.
– Borgerlønn til å stoppe befolkningsvekst
– Frivillig arbeide
– Bevare våtområder som myr vatn og strandsone fra å bli drenert eller fylt igjen.
– Enkeltpersoners grep, for eksempel la naturen ta tilbake hagen, la takvannet gå i en dam i hagen.
– Motarbeide kreasjonister og populister med fakta (alternativt anbefales Pastafarianisme).

Alternativt blir noen rikere og mange fattigere. Det anser eg som tap-tap-situasjon. Hvor fattigdom også fører til økt risiko for kidnapping og terror for rike land/ personer.

Håper du satt pris på mine høytflyvende tanker, og fortsatt god sommer 😉

Hva gjør vi om KLIMAET ikke tåler økt forbruk og BNP slik Høyre ønsker, eller «arbeid til alle» slik Ap og LO ønsker? #Klimabelønning(KAF) #Biokull

Previous Article
Next Article